Søg

Testpilotvejledning

Testpilotvejledning

Anmeldelser i forskellige formater

Uanset hvor du udgiver din anmeldelse, er der nogle guldkorn, du kan tage med dig. Fortæl på en tydelig måde, hvad der fungerer godt ved produktet, og om der er noget, der kunne forbedres. Sammenfat anmeldelsen i 3-4 meninger, så du kan få flere facetter med i den, men lad være med at skrive en hel afhandling om emnet. Slut altid af med at fortælle, at du tester produktet for Smartson, og om du har fået, købt eller lånt produktet i testperioden.


4 dele, du kan medtage i din anmeldelse

Design – Konstruktion, farve, form, ergonomi, brugervenlighed
Kvalitet – Materiale, holdbarhed, montering
Kapacitet – Resultat, præcision, hurtighed, volumen
Funktioner – Anvendelsesområde, lever det op til forventningerne
At dele en anmeldelse som video er meget populært blandt seerne. Med video kan du vejlede, pakke ud, vise eksempler og forklare, hvordan produktet virker. Variation er velkommen: Vi vil gerne både se dig foran kameraet, når du fortæller om produktet, og se produktet, når du eller en anden bruger det. Fortæl i videoen, at du tester produktet for Smartson, og om du har fået, købt eller lånt produktet i testperioden.5 tips til din videoanmeldelse


  1. Lys – Stå gerne i dagslys, men undgå blændende sol
  2. Lyd – Sluk for baggrundsstøj og musik, så vi kan høre dig klart og tydeligt
  3. Hav det sjovt! Måske er du mere afslappet, hvis du spadserer rundt, mens du filmer dig selv?
  4. Spring filtre, grafik og tekst over – Det bliver svært for os at klippe din video sammen med andre klip, hvis du bruger filtre og tekst.
  5. Smartson-testpilot – Fortæl, at du deltager som testperson for Smartson, og om du har fået, købt eller lånt produktet til testen.

Er der noget sjovere end at dele en oplevelse med andre? På sociale medier kan du dele tekster, billeder og videoer. Hvordan ser produktet ud hjemme hos dig? Dobbelttjek i den instruktionsmail, du fik fra Smartson, om du skal bruge bestemte hashtags. Her er det vigtigt, at du er tydelig: Skriv altid, at du tester produktet for Smartson, og om du har fået, købt eller lånt produktet til testen. Så overholder vi markedsføringslovgivningen.
Sommetider får du til opgave at anmelde produkter både via Smartsons anmeldelsesformular og på eksterne anmeldelsessider. De eksterne sider kan være forhandlere, prisagenter eller producenten selv. Her er din opgave at skrive udførligt og ærligt med en velafbalanceret vurdering. Brug de anmeldelseslink, som du får i instruktionsmailen fra Smartson. Husk at angive, at du deltager som testperson for Smartson, og om du har fået, købt eller lånt produktet til testen. Du skal måske logge ind eller oprette en konto hos forhandlere for at skrive din anmeldelse. Ind i mellem skal du endda bekræfte din anmeldelse via en bekræftelsesmail fra forhandleren. Hold øje med indbakken og spam-mappen!4 dele, du kan medtage i din anmeldelse

Design – Konstruktion, farve, form, ergonomi, brugervenlighed
Kvalitet – Materiale, holdbarhed, montering
Kapacitet – Resultat, præcision, hurtighed, volumen
Funktioner – Anvendelsesområde, lever det op til forventningerne
Evaluering og vurdering

I mange testopgaver skal du bedømme produktet med stjerner, hvor 1 er lavest og 5 er højest. Men hvad betyder de forskellige antal stjerner? Læs videre for at se, hvad vi mener.


★☆☆☆☆ Fiasko
Produktet holder ikke, hvad det lover, og du kan ikke anbefale det til andre. Her får producenten en lærestreg: Lav det om, og lav det ordentligt.


★★☆☆☆ Acceptabelt
Produktet har opfyldt sin lovede funktion, men vinder ingen præmier, når der skal gøres status over test-året.

★★★☆☆ Godt
Et godt valg, der ikke skuffer, men som heller ikke er det bedste af sin slags. Der er mange fine egenskaber ved produktet, men det kan også blive bedre.

★★★★☆ Meget godt
Du har testet et produkt, som er over middel, og som kan anbefales til naboerne. Du giver det fire ud af fem på de fleste bedømmelseskriterier.

★★★★★ Topklasse
Wow, her har vi et produkt, som du gerne køber igen. Det holder, hvad det lover. Simpelthen i verdensklasse!
Har du nogensinde set det turkise symbol på noget emballage eller i en webbutik? Vi kalder udmærkelsen for Smartson-crowdscore, og den skal hjælpe forbrugere med deres køb. I Smartsons vurderingsformular for testen skal du bare svare på, om du vil anbefale produktet til en ven eller ej. Så tæller vi din og andre testpiloters samlede anbefalinger op i procent. På Smartson-crowdscore kan du se, hvilket år resultatet er fra, hvor mange testpiloter der deltog, og hvor mange procent af dem, som ville anbefale produktet til en ven.
Afslut din testpilotopgave ved at besvare Smartsons vurderingsformular. Her bekræfter du, at du har gennemført alle dele af opgaven, og du opsummerer dine indtryk af og oplevelser med produktet. Link til vurderingen sendes til alle testpiloter i en instruktionsmail.

Har du af en eller anden grund ikke haft mulighed for at teste produktet? Gå alligevel ind på vurderingsformularen og skriv, at du ikke har testet. Så slipper du for at få flere påmindelsesmails fra os.